En tur på favoritlinjen

I dag så fick jag, för första gången på väldigt länge, köra min favorit tur, 574 Långhundra-Märsta station.
Jag tommade dit linjesträckningen och hade kameran redo för lite kort, när jag närmar mig Mamma Mu's hage så ser jag bara två kossor, blir lite smått orolig att Kalle Kalv inte ska vara där.


Men jag behöver inte fortsätta mer än ca 100m så ser jag honom, men det är något som inte riktigt stämmer. Det är två kalvar i hagen, så det innebär att Mamma Mu har fått en Mamma Mu kompis!

Kalle Kalv1 till vänster och Kalle Kalv2 till höger

Kalle Kalv har verkligen växt till sig under sommaren

När jag arbetar så brukar jag försöka lyssna på Sommar i P1. Jag säger försöka, för det är absolut inte lätt att lyssna på radio när man kör buss. För det första så måste du ha en radio som har mottagning och för det andra så är det bra att ha en buss som inte stänger av radion så fort det är ett hållplats utrop eller så fort jag öppnar en dörr.
Dessa två kriterier borde vara ganska lätta att uppfylla, men icke sa nicke. Jag vet inte vad det är, men på de många bussar är det stört omöjligt att få in en kanal och på dem som man får in kanal, så avbryts programmet allt för ofta för att man ska förstå berättelsen.
Vilket fall som helst, jag tycker att den här skylten som stod lutad mot Långhundras kyrkmur säger det mesta om mina försök till lite trevlig radiotid i bussen.


Ungefär lika svårt att lyssna på "Sommar i P1" som att stå på huvudet och köra buss samtidigt.

Eftersom jag inte hade några passagerare när jag avgick ifrån Långhundra så hade jag kameran beredd. De många korna i den stora kohagen blev just serverade frukost när jag passerade och det syntest tydligt på Mamma Mu x 2 och Kalle Kalv x 2 att de visste att mat var på väg. Bonden hade en övervakare med sig, jag tror han var lite trött på övervakningsjobbet, för när jag sakta tog mig förbi honom så ville han åka med!
Jag hoppas att jag får långa 574 snart igen så att jag får se om Kalle 1 och Kalle 2 växer.


Kommentarer

  1. Ha ha vet precis vilken rutt du kört, känner igen vägen....
    Där fick jag köra 576:an som 15 åring, det du....

    SvaraRadera

Skicka en kommentar