Lördagen den 1 Oktober

Det finns ju flera sätt att spendera en lördag på. Ett sätt är att kliva upp före sju, och då undrar ni säkert varför det? Ja, varför inte? Sen ser man till att väcka Bästa Syster till 0730, för nu är man riktigt hungrig. Till frukost äter man gärna korv och pannbiff! Efter frukosten packar man matlådor, thermos och kaffepulver och går ut i skogen. Har man otur, som vi hade i dag, så får man gaphalsen Spock med sig.


Han är hela tiden noga med att tala om var han är och vad han gör. Intresset flödar, men han fortsätter att prata, när han pratat tillräckligt länge, ja, då lägger han sig i korgen där det är tänkt att man ska lägga svamp. Helst gula kantareller, men gärna trattisar också.Eftersom det nu är så mycket svamp i skogarna så tar det tid att komma fram till favoritstället. När man tycker att man plockat av nästan allt där, så är man fika sugen. Kaffe i skogen, med solen gassande är extra gott!


Himlen är knallblå och asparna har börjat skifta i gul-rött.


Efter kaffet har man tänkt att gå till något annat ställe för att hitta svamp, men man kommer ingen vart, för vart man än vänder sig så är det fullt med svamp. Efter ungefär 1 timme så börjar det suga i magen och man går äntligen över till andra sidan för att äta. 


Spock passar på att ta en vilpaus, men så dyker det upp andra människor i skogen och skrämmer iväg Spock. Resten av svampplocket är stressande för man vet inte om han går hem eller sitter och trycker någon stans.Det visar sig att Spock är kvar i skogen och vill ha sällskap hem. Medan jag har ledsnat på att plocka svamp, så hittar syster mer och stannar kvar. Jag, Whoopi och Spock skyndar oss hem. 

Hemma visar det sig att vi fått finbesök i från stan. Leffe är på besök med sin dejt Marie.Medan jag fixar mat, så rensar Calle svamp och Syster redigerar sina bilder (tror jag!)Kommentarer