Någon som vet?

Jag anser mig vara dålig på orkidéer. Jag ska förklara. Jag har genom tiderna fått en hel del orkidéer, aldrig köpt själv. De blommar jättefint, jättelänge, men sen, sen så står de där med några torra pinnar som pekar åt alla håll och fullt med "rötter". Inga nya blommor så långt ögat kan nå. Det brukar oftast sluta med att jag slänger ut dem, när de stått torra och blomlösa i något år eller så.

Så för två år sedan så fick jag först en orkidé i en Julgrupp och sedan två stycken till min födelsedag och döm om min förvåning när de började skjuta nya "blompinnar" och det började komma nya blommor! Jag fattar inte vad jag gjort annorlunda denna gång, kan det vara så lätt att det är för att de står i ett västerfönster? Fast det tror jag inte, för min bonussvärmor har en massa orkidéer i ett österfönster och de blommar gång på gång.Jag har alltid varit snål med vatten åt dem. De får högst vatten var 10 dag och ibland så går det upp till 4 veckor emellan vattentillfällena. Förr så har jag använt någon specialgödsel för orkidéer, det har jag inte gjort den här gången, men man tycker ju att orkidégödsel ska vara bra för orkidéer.


Så till min viktigaste fråga; Ska jag plantera om orkidéerna och hur gör jag med rötterna som sticker ut genom krukbotten i sådana fall?

Ja, ja, jag njuter i alla fall av mina orkidéer så länge de blommar och slutar de blomma så slänger jag ut dem!

Kommentarer

  1. De ska ha ett nubbe glas vatten i veckan. Ställ undan dem tills de blommar igen . Klipp inte bort rötterna. Kram

    SvaraRadera
  2. Tack snälla Sussie, jag ska prova det på en av mina Orkidéer,
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar