lördag 3 december 2011

Rörspisen

Den 12 Augusti så skrev jag ett inlägg om rörspisen och att Christer snart skulle komma förbi och putsa om den. Ett jobb som inte ens tar en dag! Jag trodde att det skulle vara gjort inom två veckor. Ha, i dag så är det som de flesta vet den 3 December och rörspisen är fortfarande inte omputsad.
Under hela den här tiden som vi väntat på att få spisen omputsad, så har vi inte brytt oss om att fixa till framför spisen.


Om man tittar på golvet runt spisen så är det ju inte speciellt snyggt. Vi har diskuterat vad vi ska ha där, bl a så har kalksten kommit på tal. Men så för två veckor sedan så var det någon av oss som sa; Vi bor i ett torp, det ska vara betong framför. Och så bestämde vi oss för att göra det den här helgen.


Efter att ha handlat betong så fixade vi nät för armering.


Blandade i ordning finbetong och nu sitter vi och väntar på att det ska torka! Det låter lite larvigt att sitta och vänta på att det ska torka, men vi vaktar det så att inte katterna ska kliva i det!


När det är så här snyggt innan spisen är putsad och vitmålad, fatta hur fint det blir när det blir klart!
Där skåpet med gässen är, ska vi bygga en ny bänk. Vi ska inte längre ha det som ett skåp och den ska bli högre, så vi får plats att stapla en massa ved där! Tror att det kan bli bra när det blir klart!

4 kommentarer:

 1. Men så härligt det är när man fixar till det...

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det! Nu gäller det bara att få den omputsad så att vi kan måla den så kommer allt att vara tipptopp!

  SvaraRadera
 3. Hej, hittade din blogg genom att vi prenumerera på inlägg om rörspisar via google.

  Vi min man och jag tycker att er rörspis är jättefin i formspråket. Där är vi avundsjuka. Vi bor på den portugisiska landsbygden. Där kan det bli ganska kallt på vintern. Vi har därför murat en egen "rörspis" Sonja. Men eftersom vi inte hade någon erfarenhet valde vi en lösning med stålrör istället för murade kanaler. Det är vi glada för.

  När vi skulle putsa "lilla" Sonja tog vi lera från vägen och gjorde en verklig grovputsning men vi tycker hon är fin i alla fall. Och värmer oss gör hon.
  /Anna

  SvaraRadera
 4. Vad kul att ni har hittat hit och att ni tycker om vår rörspis! Vi älskar den och den håller oss så himla varma! Men, jag imponeras av att ni har döpt den, måste fundera ut ett namn till vår.
  Kram Monzan

  SvaraRadera