Är man lat, kostar det pengar

All ved vi har eldat i vinter, har vår kära granne huggit upp. Inte en pinne har vi sågat och delat själva. Ren och skär lathet.
Men så räckte inte veden hela vintern heller! Ja, då får man köpa! Två riktiga kubik, och med riktiga menar jag väl staplade, inte en massa luft, kom på ett släp bakom en fyrhjuling i går.


Så här nära brukar vi inte ha till veden, men så här i slutet av vintern så känns det riktigt skönt att slippa släpa ved över glashal gräsmatta. Lite duktiga har vi varit, vi staplade upp en massa vid farstukvisten. Så nu har Calle nära till veden hela nästa vecka.


Den här helgen har jag inte hunnit så tomatfrön, jag spar det till på tisdag då jag är ledig. Ledig är jag på tisdag, för på måndag, ja då kommer äntligen sängen. Som vi har längtat efter denna säng. Nu gäller det bara att vi sover som gudar i den. Då är allt frid och fröjd.
Av de 5 sorter chilifrön jag sådde, är det bara två sorter som kommit upp. Jag är inte ett dugg förvånad att inga Piri-Piri har visat sig. De fröna var säkert över 10 år gamla. De andra sorterna däremot, att de inte har visat sig, det tycker jag är lite konstigt, för jag skördade fröna i höstas. Tidigare år när jag skördat frön så har det alltid funkat med mer än väl. God grobarhet har jag haft.


Mina Purjolöksfrön, som jag sådde för nio dagar sedan och som jag var osäker på hur det skulle gå med, de har börjat visa sig, men än så länge så är de så små, så kameran hittade knappast dem. Ni får vänta på kort ett tag till. Auberginerna däremot, de lyser med sin frånvaro.

Kommentarer

 1. Det behöver inte bero på lathet ifall man saknar ved! Arbete tar sin tid, vedåtgången kan ha varit större m.m. Får hoppas ni klarar er med det lass ni köpt hem nu för den här tiden på året kan det vara svårt att köpa torr ved till rimligt pris.

  Oj, vad mycket du har sått! För att mitt dåliga samvete inte ska bli ännu sämre bör jag åtminstone ta och skaffa hem frön.....Har inte ens tänkt på sådd än men det är ju dags!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag lovar dig Susanne, i vårt fall så är det ren och skär lathet som ligger bakom att vår ved inte räckt hela vintern. Vi har fortfarande stockar på tomten som vi inte tagit hand om och det är inte tidsbrist som gjort att vi inte huggit veden
  Vi har nog tyckt att det varit mysigare att sitta på terrassen och njuta av ett glas rödvin än att hugga ved!
  Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar