Att göra fredag

Jag gick ut på yr's sida för att kolla hur mycket jag skulle behöva skotta i dag! Inget sa yr. Ett tag senare så tittade jag ut......Det har blivit ljusare nu, men snön är fortfarande lika tät. Det blir nog till att skotta en hel del.

Jag har skrivit en "To do" lista för min fredag, sju punkter har jag skrivit upp och en har jag redan kunnat pricka av. Jag har tömt frysen, lyft ut all mat på farstun, stängt av frysen och ställt en långpanna på golvet nedanför frysen. För ovanlighetens skull så var det inte speciellt mycket is i frysen, det kan ju ha något att göra med att jag varit duktig på att frosta av de senaste vintrarna. Punkt två är halvt avklarad, första tvätten är igång. Snart så åker diskmaskinen också på.


I köket var det bara 13°c i morse, så jag har eldat två små brasor i köksspisen. Jag är så ledsen för att familjen som ägde huset innan oss, valde att sätta plåtrör i skorstenen istället för att täta den med bruk. Om de tätat med bruk, så hade skorstensstocken blivit varm och värmen stannat, nu när jag eldar i köksspisen, blir det jättevarmt ett kort tag, sen svalnar spisen och rummet blir lika kallt igen.


Nu har det blivit ljust ute, så nu är det dags att gå ut och skotta växthuset. Ytterligare en punkt att snart bocka av!

Kommentarer

  1. Härlig fredag Monica :) to do listor är bra,myror jag också ska skriva ihopmen , ha det gott!! Kram Lisa Psmsyjuntan var en bra ide - när var hur?

    SvaraRadera
  2. Vilken fin vedspis du är äger. Önskar att jag hade plats för en sådan men köket är för litet. Får hålla mig till att elda i pannan men det ger ingen mysfaktor direkt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar