Glöm lugn söndag

Är en lugn och problemfri söndag för mycket begärt? Som jag skrev i det förra inlägget, så hade vattnet frusit i natt. Calle och jag klev upp vid 0430-tiden. Jag vet, totalt idiotiskt, men vår dygnsrytm är sådan att vi går upp tidigt och lägger oss också ganska tidigt. Eftersom vi ville kunna ta kallvatten i köket så fick vi börja elda utav bara attan. När det inte hjälpt, så skruvade vi bort en del av ett köksskåp, plockade ut all isolering, ja det finns sådan, men inte tillräckligt för att hålla kallvattenröret varmt, hämta den lilla fläkten som håller tvättstugan över fryspunkten och sen brassa på utav bara den. Att vi visste var vi hade problem beror på att vi råkade ut för det här förra vintern också. Strax före 10 var röret äntligen tinat och vi kunde åka och handla.
När vi kom hem upptäckte jag att kattluckan låg utslängd en bit ifrån deras ingång. Inte rätt dag att ha fullt öppet in i huset!Mamma Ronja, som inte är så förtjust i luckan, hon tyckte att det var toppen att vara luckfri, men vad vet hon om elräkningar och vedåtgång!
Det var ju bara att försöka laga luckan, tyvärr så gick vi bet på det. Istället kom vi på att vi skulle hitta ett godisburkslock! Jag susade ned till hamnen och som tur var hade de ett lock som jag fick.


Den nya luckan är alltså byggd av ett plastlock, en kinapinne, gaffatejp och najtråd. Den funkar, katterna går både in och ut genom den. Värsta MacGyver lösningen!

Har, när vi var klara med allt fixande, pysslat lite. Jag har gjort fröpåsar. Ett himla ritande och skärande har det varit. Men påsarna blev fina. Två olika storlekar har jag gjort och så har jag förberett för mer skärande och vikande.


Min härliga vän Lisa, med bloggen Lisa fotar, har inspirerat mig att fota orkidéer. Den första bilden tog jag utan blixt, jag stod inte idealiskt och skakade därför en hel del. Jag gillar det, jag tycker nästan att bilden ser ut som en målning. Den nedre bilden gillar jag färgen på himlen bakom orkiden.
Kommentarer

 1. Vad duktiga ni var som fixade allt :) Fina bilder!!! Jag bara stickar.. :))

  SvaraRadera
 2. Ja, Lisa. Du bara stickar och fint blir det, men du fotar väl lite i bland? Tycker att det behövs nya bilder på fotobloggen!

  SvaraRadera
 3. Vem var skyldig till trasig lucka den här gången? Inte Whoopi igen va?

  SvaraRadera
 4. Nä, jag tror att det var Calles fel, han skrämde både Mr Spock och Lilla My så de rusade ut genom luckan .

  SvaraRadera
 5. Vilken söndag! Först vattnet och sedan kattluckan. Det var en otroligt påhittig lösning på kattluckan. Fina fröpåsar du gjort. Mitt i vintern glömmer man lätt bort att våren faktiskt är på gång och det är hög tid att planera hur rabatterna ska se ut. Hm, måste börja jag med......Vackra orkidéer du har!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar