I dag brinner ljusen

I morse när vi kom ned, var det så kallt ute så vattnet i köket hade frusit. Rummen var också kalla, i alla fall om man jämför med vad vi är vana vid. Det brukar normalt vara ca 20°c i brasrummet, i dag var det bara 17°, i köket var det ännu kallare, där var det bara 14°. Och jag vet, 17 är inte tokigt, men är man van så är man.
Innan vi skaffade rörspisen, så hade vi en täljstenskamin och trots att vi eldade upp värmen nere till 27-28° på kvällen, så kunde det var 11-13° morgonen efter när vi kom ned. Det är inte mysigt!

Det var bara att dra i gång brasor i både rörspisen och köksspisen, men jag nöjde mig inte bara med brasorna, jag tände alla ljus jag kunde hitta. Det har blivit varmare, i alla rummen, men inte tillräckligt varmt för att vattnet ska ha tinat. Jag tror att jag får plocka in mer värme i form av en fläkt av något slag.
Nu är det ljust ute och inte fullt så mysigt med ljusen längre, men för värmens skull, så får de brinna ett tag till.

Kommentarer

 1. Brr, kallt Monica, men det ser väldigt mysigt ut med alla ljusen! Hoppas ni får upp värmen fort, vi har förresten också lite kallt här och imorse var Atli helt frostig hela han :) Kram Lisa

  SvaraRadera
 2. Nej, det är inte kul! Har råkat ut för samma sak en gång och det var ett elände innan vi lyckades tina upp vattenledningen. Även om du tände ljus för att få värme så höjdes även mysfaktorn flera steg. Vackert!

  SvaraRadera
 3. hej hej!
  hittade hit via JONNA I GRUNDTJÄRNS blogg!
  ojdå vattnet frusit i köket,ja då får du elda på så inte rören fryser sönder och du får vattenläcka!
  kika gärna tillbaka och lämna en kommentar hos mig!
  mvh www.tacksam.bloggplatsen.se

  SvaraRadera
 4. Faktiskt hade vårt vatten också frusit nu på morgonen. Men isproppen släpte vid 10-tiden. Vi åt lunch ute som vanligt.

  Monzan vi tackar så jättemycket för din fina kommentar till oss igår. Vi blev mycket glada.
  /Anna

  SvaraRadera
 5. Kikar in ännu en gång - nyfiken på hur det gått för er med vattnet. Jag hoppas ni lyckats tina upp ledningen. Passar på att tacka för besöket och de trevliga kommentarerna på min blogg.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar