Lumpbodsfynd

I dag så har vi hunnit med att vara nyttiga. Vi åkte till Arninge och Granngården där för att handla kattmat. Nu har vi mat för 48 dagar till de små odjuren. Vi passade också på att handla ved. Väldigt oekonomiskt att handla ved i 40L säckar där, men vad gör man när veden är slut och man inte orkar ta sig fram i djupsnö till småstockarna som vi faktiskt har på tomten och som har legat torrt i 2 år. De borde egentligen funka.


På vägen hem stannade vi i Åkersberga och storhandlade mat åt oss också, så nu har vi mat i frysen för åtminstone två veckor. Det är bara färskvaror som behöver inhandlas!

Vid färjeläget på fastland, så öppnades i somras en Antik och Lumpbod, så i dag, när vi missade en färja så hade vi tid att gå in och riktigt botanisera. Vi hittade tre alldeles jätteviktiga grejor som vi bara måste köpa. Bl a en visp, Calle har velat ha en sådan sen vi började plantera vår världsomsegling som aldrig blev av. Calle tyckte att vi skulle köpa en bytta som vi kunde ha hemmagjord majonäs i och till det hade jag, trodde jag, hittat den perfekta burken. Calle höll med, men senare kom vi på att den ska vara till honung. Det sista vi köpte är en emaljkarott. Jag älskar emaljkarotter och har redan en ganska stor Husqvarna, den här är en mindre modell, men också en Husqvarna. Vi är bägge väldigt nöjda med våra fynd!Det är så himla bra med rester när man har varit ute och farit, för när man kommer hem och är hungrig ska det gå snabbt! Gårdagens ugnsstekta fläskfile och rostade grönsaker wokades och åts med god aptit!


Nu har vi haft grannen här ett tag och när han gått hem ska det städas. Det ska vara snyggt i hemmet när vi kollar Mello i kväll!

Kommentarer

 1. Vilka fynd - kul med loppisar. Kram Lisa

  SvaraRadera
 2. Ja, jättekul, men det är mer ett antikvariat än en loppis! Ni måste kolla in det, så ni måste komma hit snart!
  Kram Monzan

  SvaraRadera
 3. Ja det måste vi! Har pratat med Pelle han tycker det låter kul kram

  SvaraRadera
 4. Hej på er!
  Jag bara älskar Anitas ankor som du har i loggan. Särskilt den högra. Hälsa henne det. Tänk att doktorn blev konstnär också...
  Schyssta fynd - har aldrig sett antikhandeln. Det blir spaning på den.
  Må så gott
  Ulla

  SvaraRadera
 5. Snälla Ulla, det är inga ankor. Det är Gäss. Du vet, "livet på GÅSVIK"
  By The Wayne, du har helt rätt om den högra gåsen. Calle tror han har druckit aningen för mycket Rioja......
  Antik och Lumpboden ligger i huset med grill och "Livs" på fastlandssidan. Absolut värt ett besök.
  Kul föresten, att du tittar in i land och kommenterar.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar