Sneda väggar

Calle mängda materialbehovet och ringde in en beställning. Så när vi kom hem i fredags så hade vi material för att bygga våra bokhyllor i sovrummet.
I vanlig ordning så vaknade Calle av ont i ryggen och gick ned vid 0330. Själv så lyckades jag sova i en och en halv timme till.
Frukosten klarades av och så fort det var ljust ute så började vi bygga. Ganska så omgående insåg vi, att om vi ville ha en perfekt bokhylla, så skulle vi få börja med att bygga en ny vägg och det bangade vi. Så, vår bokhylla är dit höftad efter husets former.
Första varvet nedifrån, diffar det en centimeter på mitten, andra varvet, ja då är det säkert 1,5-2 centimeters skillnad.

Vi bestämmer oss för att bestämma var de stående delarna ska vara, allt eftersom vi bygger och efter hur vi tror att belastningen kommer att vara. det är så himla skönt att äntligen slippa de extremt fula kablarna!


När hela bokhyllan var klar så var det bara att ta tag i att dölja kablaget som de har satt ovanför golvsocklarna.


När allt var färdigsnickrat, så återstod det som jag tidigare, här har nämnt som en av de värsta saker jag vet, att måla. Eftersom vi valt att köpa så billigt material som möjligt, så har vi arbetat med råplan, d v s, ohyvlat. Om något, så är väl det ungefär det jobbigaste som finns att måla, men tillsammans, så var vi klara med första varvet på ca 1 1/5 timme.I morgon så målar vi det andra varvet och sedan kan vi börja bära upp böcker och annat krafs som ska in i hyllan. För att dölja elskåpet, bygger vi en dörr i pärlspont. Och om vi vill, så blir det kanske fler fack som får dörr. Vi får se hur det blir med den saken.
Ha det gott

Kommentarer

 1. Ser riktigt bra ut :-) Bra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Tack, snart kan vi flytta ut ur ditt rum och in i vårt igen. Dags att komma och hälsa på? (Gästrummet på nedre våningen är ju fortfarande ledigt!)

  SvaraRadera
 3. Smart ide och snyggt!! :)

  SvaraRadera
 4. Ojojoj vad annorlunda och läckert. Det gäller att ha fantasi och kunna se möjligheterna.. Tror att ni har gjort precis det.....

  SvaraRadera

Skicka en kommentar