Temperatur skillnad

Jag vaknade upp och insåg att det bara var -5°c ute. O så härligt! Kallt, men inte svinkallt. Jag gillar ju vintern, men det är inte kul att köra buss när det är -17°c ute och om man har tur någon +° i bussen. Man klär på sig så mycket kläder så man knappt kan röra sig. Man känner sig som en Michelingumma!
I morse sa jag till Calle att jag nog klär på mig för mycket, men hellre för mycket än för lite. Det går ju alltid att skala av sig.
När jag kom ut på stora vägen ändrades temperaturen på instrumentpanelen till -7°c. Det är ju inte heller så illa, bara 2° lägre än vad vi hade hemma. Väl över på fastlandet så var det -10° och det funkar ju det också.
Men så, efter Löttingetunneln, så var det -12°. Nu började jag oro mig, Märsta är ett litet kylhål, hur kallt skulle det vara när jag kom fram?
-14°, en skillnad på 9°.  Normalt så brukar inte temperaturskillnaden vara så stor, det är ju inte direkt ett jätteavstånd mellan hemma och Märsta, bara 40 km fågelvägen.


Vilken himla tur att jag hade ordentligt med kläder på mig, för temperaturen i bussen var inte ens + . När jag kom till Upplands-Väsby hade tempen i bussen gått upp till +1° och utomhustemperaturen stigit till -11°.


Kommentarer

  1. Det var rejäla svängningar på temperaturen. Men som du skrev - hellre för mycket än för lite!

    SvaraRadera
  2. Det är jobbigt, nu när vädret börjar gunga fram och tillbaka, men jag har en stor väska med mig på jobbet där jag kan knöla ned det jag tar av mig!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar