Försmak av våren

I går kväll fick vi besök av Bästa Syster. När hon kommer, så är det inte bara för kvällen, utan hela helgen.
Så i dag, när Calle och jag åkte för att handla, så tog Syster hand om Whoopi för en promenad i det fina vårvädret.
Tanken var att när vi hade handlat klart så skulle vi arbeta lite på tomten, men eftersom Calle är ganska så krasslig, så sköt vi på arbetet tills i morgon.
Medan Calle gick in och vilade så ringde jag syster för att se var de höll hus. Det visade sig att de inte var längre bort än Skärsberge så jag tog kameran och fjärrutlösaren och gick efter dem.


Eftersom jag så sällan är i Stockholm så är det till Skärsberget jag går när jag vill kolla att Stockholm ligger kvar på samma plats. Man ser Globen, Stadshuset och Kaknästornet en klar dag. Och det var inga problem att se dem i dag heller, men när jag kom hem och kollade korten så är det bara stadshuset och kaknästornet som syns, Globen är som helt borta!

Härligt med folk som åker skridskor, men jag kan lugnt lova att mig hade ingen fått ut på isen i dag. Jag tycker att det varit för mycket +° de senaste dagarna och förra helgen, när det var fisketävling, så mätte de upp istjockleken till 8 cm, det är åtminstone 10 cm för lite för att jag ska känna mig bekväm.

Syster hittade en nyckelpiga redan i veckan, men den här är vårens första för mig. När småkrypen börjar titta fram, då måste det väl vara vår på väg?

Efter ett tags njutande i solen så började vi bli hungriga. Dags att gå hem!
Lunchen var bestämd att intas utomhus och det skulle grillas, koblaz, svamp med brie i och så wokade champinjoner och körsbarstomater.


Ett litet tag han vi värmas av solen innan den försvann bakom våra på tok för höga tallar och granar.

Kommentarer

 1. Vilken härlig dag ni verkar ha haft, härliga bilder!

  SvaraRadera
 2. Tack Lisa, den har varit underbar och avslutats med en god middag till tonerna ifrån artisterna i andra chansen!

  SvaraRadera
 3. Nu är det en underbar tid och ni gjorde helt rätt som begav er ut och på köpet kunde du leverera ett antal fina foton. Vilken skillnad mot här hemma! Här är det massor med snö och det kommer att dröja några veckor till innan jag får se en nyckelpiga.
  Vi hoppas att morgondagen bjuder på samma väder!
  Kram o ha dé gott!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar