Herrbesök

I dag så har Whoopi haft herrbesök. En stor ståtlig Schäfer med det lite löjligt snälla namnet Bamse har varit på besök. Självklart så kom han inte själv, han hade husse med sig. Det är alltid lika trevligt när vår vän Johan Bygg dyker upp.


Whoopi och Bamse jagade bägge två pinnar. Bamse är lite smartare än vad Whoop kan sägas vara. Han väntar tills man har slängt pinnen och vet således var den har landat. Whoopi, hon är däremot betydligt snabbare och smidigare, vilket innebar att Whoopi ändå vann de flesta gångerna.

Förutom besök så har jag hunnit med att så sallat och persilja. I år så hoppas jag att min persilja verkligen ska ta sig ordentligt och att Rådjuren ska låta bli den. Jag har sett spår efter rådjur i persiljelandet.
Och vad ännu värre är, rådjuren är tillbaka. Vi har inte sett dem på så gått som hela vintern men när jag skulle bära ut en väska i bilen, så stod de åter mellan husen.Även fast vi inte har sett dem, så finns det bevis för att de rört sig över vår gård även i vinter. Jag önskar verkligen att vi kunde stängsla in hela tomten med ett två meter högt staket......fast å andra sidan så skulle det vara väldigt tråkigt när man vill ut i skogen.

Precis där jag har min stora fina framsidesrabatt, blir vår tomt väldigt vattensjuk varje vår. Jag tror att de flesta växter jag har där klarar det ganska bra, men i höstas så flyttade jag dit en löjtnantshjärta och jag är lite osäker på hur den tål riktig rotväta, bara tiden kan utvisa det. Så, ett tag till går jag med mina tummar i ett stadigt grepp.Även en bit av vår väg håller på att dränkas under allt vatten, eller snarare, den håller på att glida ned i diket. Dags att göra något åt det! Som om vi inte redan har en massa jobb framför oss. Listan den växer i ungefär samma takt som vi bockar av avklarade uppgifter. Men det är väl en del av charmen med ett gammalt hus med stor tillhörande trädgård?

Och bikupan, den blev vi klar med, men den står fortfarande inte på rätt plats. Där är det för mycket snö än så länge!

Kommentarer

 1. Mycket snö hos dig - här har det mesta faktiskt smält bort nu :-)

  SvaraRadera
 2. Nja, på en del ställen är det väldigt gott om snö och att det är det på just det här stället beror på ett par höga tallar och granar som skymmer solen!
  //Monzan

  SvaraRadera
 3. Husägare = Arbete och ännu mer arbete. Fast inte vill man byta till lägenhet!
  Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar