lördag 10 mars 2012

Sallat och sån't

Mina Snödroppar mår inte bra, men desto bättre mår allt som växer inomhus. Pelargonerna ser jättefina ut, alla (3) orkider blommar (första gången någonsin att mina orkider blommar om), hibiskusen verkar, trots fläckar på bladen, må ganska gott. I dag så såg jag att det åter igen är knopp på den och då pratar vi inte om några enstaka knoppar, den är fullkomligt översållad av knoppar.

Örtagården som jag fick av Kära Syster gror fint. Nu är det inte bara Basilikan som tittat upp. Jag tror faktiskt att det är koriandern som har börjat visa sig. För visst har koriander ganska stora frön!?

Det är inte mycket, men lite i alla fall!
De tre tomatsorter som jag har sått, har alla kommit rejält. Jag sådde 6 frön i varje kruka och jag tror att nästan alla frön grott, så nu har jag rensat bort en del. Jag tog de längsta för jag vill inte ha några jättehöga rangliga tomater.Krukorna nere i höger hörn, som det inte är något i, det är mina paprikor. Eftersom inget händer, så har jag lagt frön på bomullspads. Det har funkat över förväntan med de Chilifrön som jag la på pads, så jag håller tummarna för att även paprikan ska komma igång på det sättet.


Chili i de tre krukorna till höger. Raden bredvid innehåller purjolök. I dag har jag flyttat över fler purjolökar till egen kruka och fler är på G.

Eftersom det har gått trögt att elda i rörspisen på sista tiden, så har vi i dag sotat skorsten. I morgon så får vi se om det kommer brinna bättre. Jag skulle faktiskt tro det, då det var rejält sotigt i skorstenen. Däremot så var det inte så sotigt i rörspisens gångar.


I morgon ska vi göra i ordning bikupan, skruva i hop den och sätta den på plats. Det är inte långt kvar nu, han vi köpt kuporna/bina utav, säger att han kör över dem i slutet av Mars eller början av April.

I morgon tänker jag också så sallat. Den kommer få stå i tvättstugan åtminstone fram till nästa helg, då de kanske får flytta ut i växthuset. 

3 kommentarer:

 1. Oj, vad jag blir avundsjuk på din odlingsflit! Jag vill, men har inte de praktiska möjligheterna. Allt skulle vara annorlunda om det fanns ett växthus på tomten.
  Det verkar gro bra hos dig men så tar du dig tid att pyssla om allt också.
  Vad du fått på snödropparna ser ut som snömögel.
  Ha en skön söndag. Kram

  SvaraRadera
 2. Tack Susanne!
  Nu kan jag googla snömögel, för jag ar aldrig hört talas om det. (Som tur är, så ser det bättre ut idag)
  //Monzan

  SvaraRadera
 3. Hej Monzan!
  Trädgråd hör definitivt inte till det jag är duktig på här i livet...så jag kanske kan lära mig nå't här!
  Vi ses!
  /Pruddan

  SvaraRadera