Vårtecken de bara radar upp sig


Men fortfarande ingen Tussilago. Å andra sidan så har jag inte gått i dikena och letat.
Ett tydligt tecken på att våren är på väg är paniken vi känner med att få allt i bigården klart till leveransen av vårt första Bisamhälle. Så i går var jag iväg till Ekolsund för att hämta material som vi kommer att behöva för att kunna sköta om vår bigård.


Fyra stycken skattlådor, 80 ramar och två dräkter, bilen blev snabbt full.

Hos mamma och pappa hittade jag fler vårtecken, bl a Kejsarkronan. En härlig vårfavorit, som jag hör ska vara bra för att hålla Rådjuren borta. Jag måste verkligen komma ihåg att skaffa Kejsarkronor i massor till min trädgård.


Ett annat vårtecken, dock inte fullt så kul, är flugorna som börjar vakna till liv. Dags att leta rätt på flugsmällarna.Väl hemma så är det kul att hitta trädgårdslandet nästan helt avklätt! Snön har på två dagar verkligen dragit sig undan.Man får inte mycket tid över att studera trädgården när Vovven har pinnar att jaga. Hon tycker att det läggs på tok för mycket tid på trädgårdsstudier och på tok för lite tid på pinnar.
Vintersallaten ser fin ut och ska provätas på fredag.


Vitlöken ser väldigt fin ut. Även sorten sprint, som faktiskt var över 15 cm hög när snön och kylan kom. Inte konstigt att den heter Sprint i alla fall.

Inne hittar man fler överraskningar! Den tredje kryddan, den som jag inte vet vad det är för något, den har också kommit i gång ordentligt.


Paprikorna, som inte hade visat tillstymmelse till att vilja titta fram, växer ordentligt. Blomkålen växer ännu bättre. Alla frön som jag sått har kommit upp!Den enda besvikelsen, om man ska kalla det en besvikelse, man kan lika gärna kalla det "Den som spar han har!" är Orkiden som knoppade samtidigt som de två andra, men ännu inte har börjat blomma!


När alla vårtecken var inspekterade, då var det dags att ta tag i omplanteringar! Och när det var klart så blev det så mycket finare på skrivbordet i arbetsrummet som under våren får agera drivbänk. Och trädgårdsmöblerna ser ju inte alls lockande ut! :-)

Kommentarer

 1. Tycker du har mycket som är vårtecken…..själv har jag inga tecken alls...

  SvaraRadera
 2. Oj vad det gror och växer hos dig!
  Ska bli spännande att följa trädgården och biodlingen under sommaren.
  Lycka till med alla projekt du har på gång.
  Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar