Veden värmer många gånger

Och detta fast vi köpt färdighugget.
Vårt senaste vedköp visade sig inte vara den bästa veden. Bl a så är det väldigt stora bitar och i en rörspis så ska man elda smått.
Efter att i flera timmar försökt få i ordning en ordentlig brasa och inte lyckats, så tog jag veden och gick ut och högg upp den i mycket mindre bitar.
När det blir för långtråkigt att hugga ved så kastar man pinne åt Whoopi. Antingen, så har vi Sveriges dummaste hund, eller så springer hon i förväg bara för att hon inte vill veta vart pinnen tar vägen, hon vill använda sig av nosen för att hitta. Självklart så tror jag på det senare alternativet!Fast det var snorkallt ute så blev det väldans varmt, så jag var tvungen att ta av mig mössa och vantar.När jag tyckte att jag huggit tillräckligt så gick jag in och tände en ny brasa och den här gången brann det som det skulle. Men bara för att slippa använda all ledig tid till att hugga redan färdighuggen ved en gång till, så blandade jag stora och små bitar i brasan.


Kommentarer

  1. Så sant som det är sagt - visst värmer veden mer än en gång.
    Vi har också fått klyva om en hel del ved under vintern. Fast i år har vi haft en liten men urstark klyv så det har inte krävts någon ansträngning alls. Annat var det förra vintern....
    Ett tips: Stå bredbent när du hugger! Jag fick lära mig det från sambon, för om man slinter med yxan så hugger man sig inte i benet om man står med dem brett isär.
    Ha de gott!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar