Baka baka liten kaka

I dag så har jag haft det stora nöjet att ha Linnea och världens bästa Morgan på besök. Det var bestämt sen i lördags att vi skulle baka paj. Morgan fick IKEAs baksätt i födelsedagspresent så jag tyckte att det var dags för första baket.

Eftersom rabarbern är fin och det är jordgubbssäsong, så fick det bli en Rabarber och jordgubbspaj. Jag gjorde en stor, till de vuxna och Morgan bakade en liten till sig själv. Man kan lugnt säga att Morgan bakade med stor inlevelse och Master Chef Uk's Michel Roux Jr skulle blivit stolt då Morgan provsmakade och provsmakade, allt för att få till den perfekta smakpaletten.

Det är ju inte bara att baka. När man har bakat så ska det smakas, men först lunch. Till lunch så smakade det gott med en äggomelett. Och efter omeletten så blev det paj och så här glad blir man av att äta egenhändigt bakad paj. Morgan är en smart liten kille. Vi skar inte upp pajen åt honom, men det gjorde inget för han kom på ett helsäkert kort att få ut pajbitar ur formen. Han slog den helt sonika hårt i bordet och så trillade det ut lamom stora munsbitar!

 

Kommentarer

 1. Vad mysigt ni har det :) kram och trevlig midsommar!!

  SvaraRadera
 2. Trevlig midsommar på er också! Ja, Morgan och jag hade en mysig stund i köket!

  SvaraRadera
 3. Vilka fina bilder! Mysigt! Rabarber- och jordgubbspaj är bland det godaste som finns i efterrättsväg :)

  Bhut jolokia är en chili - en av världens starkaste på över en miljon scoville.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera

Skicka en kommentar