Här händer det saker

Efter några år med ganska så rejäla midsommarfiranden så hade vi bestämt oss för att ta det lugnt i år. Bästa Syster på besök. Lite Biarbete, god mat, både till lunch och middag och ett spontanbesök av Kusin med familj. Det kändes alldeles, alldeles lagom!

Det fin, fina med att ta det lugnt på midsommarafton, det är att då orkar man göra något vettigt på midsommardagen. Eftersom vi kommit in i något slags stiltje med husarbetet, så var det väldigt skönt att komma i gång i dag. Calle har ägnat den senaste veckans kvällar till att måla fönstren som vi beställt och äntligen fått hem. Så i dag så monterade vi dem. Det blev så ljust och fint i hallen!

Tänk så fint det kommer att bli, när vi har fått foder och knutar på plats! Men det är inte bara fönstren på kupan som kommit på plats. "Maddes rum" har också fått fönster.

God mat har också ätits i dag. I går så bestämde vi att vi skulle sitta ute och äta oavsett väder. Vi kan ju göra det nu när vi har tak över en del av altanen! Det tråkiga nu är alla dessa mygg. Det är helt sanslöst vad med mygg vi har i år. Och så hörde jag på P4- Stockholm, att det är översvämnings myggor som spritt sig ner hit i från Daläven.

Efter middagen, som åts inne så tog Madde, jag och Whoopi en promenad ner till hamnen. På vägenen tillbaka så fick jag i hop nästan ett helt grässtrå med smultron. Härlig är den tid som nu är!

I morgon hoppas vi att energin räcker till att få foder och knutar på plats och så ska jag förstås plocka sniglar. Detta eviga jobb. Att plocka sniglar. Så tråkigt, men också så nödvändigt. Om jag inte plockade dem, så skulle tomten svämma över och vi skulle inte kunna sätta ned fötterna utan att trampa på dem!

Kommentarer