I väntan på tomater

Många är de trädgårdsbloggar som jag läser som har börjat skriva om att tomaterna mognar, en efter en. Själv så har mina tomatblommor precis slagit ut. Jag tror aldrig att mina tomatplantor varit så fina tidigare år, men precis som tidigare år är mina tomater sena. Jag undrar vad jag gör för fel. Någon som har idéer?
Så går man till andra sidan av växthuset, där gurkan växer. Ganska taniga plantor. Skillnaden ifrån förra året är inte så stor, storleksmässigt. Kanske att de hunnit växa sig lite större i år än vid den här tiden förra året. En annan skillnad är att alla plantor som jag sådde, faktiskt har klarat sig! Förra året hade jag 4 plantor och skördade säkert 25 kg (Calle tror att det var närmare 30 kg). I år har jag 5 plantor, och om man tittar på mängden gurkor som växer på plantorna nu, så ser det ut som om jag kan slå det med hästlängder!

Det är inte bara tomaterna som blommar i växthuset. Vallmon blommar också för fullt. Det går undan med Vallmon, ena dagen knopp, sedan blommar den en kort, kort stund och så är det bara frökapseln kvar. Fast inte för att jag tycker att det är så "bara". Jag tycker nästan, men bara nästan att frökapslarna är finare än blommorna.
Kommentarer

 1. Nu måste du berätta mer om din gurkteknik. Jag fick inte speciellt mycket gurka förra året. Var odlar du gurkan? Vilka sorter? Vad använder du för jord och hur mycket gödslar du? Hur stor mängd jord odlar du i? Och gör du något speciellt med gurkplantorna? Jag älskar solvarma gurkor och vill ha massor :)

  //Linda

  SvaraRadera
 2. Oron e så stor,
  Att grödan inte gror
  Tomaten ej växer rätt,
  Det kan bli fel på så många sätt.
  Vad gör andra för att lyckas så!
  Gräset är nog grönare på andra sidan endå.
  Usch och urkan,
  Men det viktiga är ju gurkan!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar