Kort paus i regnandet


  I dag så slutade det att regna! Men aldrig några längre stunder, aldrig så länge att det helt han torka upp på altanen. En gång hann det nästan torka upp helt och hållet, men nej, torrt ska vi inte ha! Mera regn, varför inte? Gräsmattan kippar när man går på den och min "framsidesrabatt" är snarare en damm än en rabatt!  Det var riktigt skönt med en paus i regnandet, jag gick ner till bikuporna och kollade hur det stod till med Bina. Jodå, fabriken var i full gång. När jag senare arbetade i köksträdgården, så hörde jag hela tiden hur det surrade runt omkring mig. Skönt att ha sällskap när man jobbar i landet, Calle är inte det minsta intresserad och Whoopi vill bara springa efter sin trasseltrasa.

I dag var flustret städat och fint!  Jag vet inte varför jag inte gjort det tidigare, men hellre sent än aldrig, eller? Jag sådde spenat i dag! Spenat är ju oftast hur lätt som helst, men i år vet jag inte hur det kommer att gå. Det är första gången som jag använder egen händigt insamlade spenatfrön! Det ska bli spännande att se om några gror överhuvudtaget!  Om bara lite värme ville komma nu, så att bina trivs, ja då skulle det bli massor av härlig honung för nu blommar det precis överallt. I skogen är det fullt av Blåbärs och Lingonblommor. Om bara hälften av alla blommor utvecklar sig till bär, ja då kommer frysen vara full i höst!


  På tomten fans det när vi flyttade in, två jättestora vinbärsbuskar, säkert inte klippta på 10 år. I dem är det i dag fullt med bärkart. I kärret, några meter längre bort, växer det fullt av Röda vinbär, där är det också fullt av kart och det gillar jag, för jag älskar Röda vinbär.


  Det är inte bara Bina som arbetar hårt för att hjälpa oss med våra skördar. Insekterna får stressa mellan regnskurarna. Den här humlan arbetade så snabbt så det var på håret att jag inte fick med den på bild.


  Vad gör man när man har ett jätttestort myrbo i växthuset? Finns det något sätt att få ut det utan att skada det? För jag vill absolut inte ha kvar det bland mina tomatplantor.


  I morgon är det arbete igen. Och på onsdag så är det helgdag och jag fick jobb! Jag vet inte när det senast hände att jag fick arbeta en röd dag, men med tanke på hur lite arbete jag hade i Maj, så är det bra om jag får så mycket timmar det bara går, nu i Juni.

  Bara så att ni vet, nu står regnet som spö i backen igen! JIPPI


Kommentarer

 1. Så härligt det låter med bi-sällskap!!! Fast regnet är rätt trist. För att inte tala om kylan. Snart blir det till att tända en brasa.

  Ha det så gott!
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. I dag har varit ganska så varmt, så vi hoppade brasan i eftermiddags. Hoppas att vi slipper elda mer nu innan hösten!

   Radera
 2. Calle är lat,
  Men i Woppi är det fart,
  Bina jobbar så klart.
  Allt är blött och kallt,
  Och det är sniglar över allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så himla duktig på att summera allt!

   Radera

Skicka en kommentar