Blommor, Bin och Bil

Calle och jag har precis sett ett program på SVT2. Det handlade om Bin och varroakvalster.Man kan bli deprimerad för mindre. Bilden som framställdes var ganska nattsvart, men om man ska tro erfarna biodlare, som vår kursledare Rolf och han vi köpte våra kupor/samhällen av, så är det inte så farligt bara man tar hand om kuporna och "medicinerar" årligen. (På hösten, efter skattning så att det inte kommer något i det vi ska äta.) Nåja, vi får helt enkelt hålla noga koll på våra bin helt enkelt!

Sådan tur att arbetet var så mycket roligare i dag! Till lunch så stängdes hela bygget och vi åkte till Stäket Gokartbana! Jag har aldrig kört gokart förut och det kan jag lova, jag håller fast vid säkerhetstänket som genomsyrar Arriva. Jag höll åt sidan så att alla som ville, kom förbi utan problem!

Stackars satar säger jag om de två som hamnade i mitt lag! Som en av fyra tjejer så fick jag vara en av de tio lagkaptenerna och välja lag. Som Kapten nummer två att välja, så valde jag en kille i grön tröja. Allt för att jag gillar grönt! Han hade den snabbaste varvtiden totalt, föga hjälpte det, när jag var den absolut söligaste på hela banan.

Kul var det och mina sena varv var betydligt snabbare än de tidiga. Nu är det bara att vänta på nästa tillfälle att köra. Jag hoppas att det inte dröjer för länge, jag kan ju glömma bort det som jag lärde mig!

Hemma så blommar äntligen mina Pioner. Den vita doftar helt ljuvligt, den cerisa luktar gott, men inte i närheten av min favorit! Lite synd bara att jag har planterat den Cerisa så att jag inte kan ta ett ordentligt kort på dem tillsammans.

 

Kommentarer