lördag 11 augusti 2012

Ett pass på gymmet, eller arbeta med veden

I dag har jag nästan hunnit med allt som jag tänkte att jag skulle hinna med. Det är bara en sak som jag inte hann och det var att gå till skogen en andra gång i dag. Under en timme i förmiddags så plockade jag blåbär medan Whoopi letade pinnar. I dag blev det ungefär 700 g och det är jag väldigt nöjd med. Jag gick i vår skog, där jag redan har plocka x antal gånger, så det går inte längre att sätta sig ned och bli sittande ett tag för att det är så mycket att plocka. Nä, i dag var det 3 bär här, 15 bär där och så vidare. Mycket flyttande på hink och lekamen alltså.

Efter en promenad ner till hamnen så klippte jag hela gräsmattan. Calle säger att man går ungefär en mil, så med min promenad ner till hamnen, så får jag väl anse att jag har tagit mina 10 000 steg i dag!

Men mer träning skulle det bli! Jag hade bestämt mig för att inte hugga någon ved i dag. Däremot så bestämde jag mig för att först stapla den redan huggna ved, som bara låg inslängd i vårt vedförråd. Sen så skulle jag ta och dela alla kubbar som låg så att man snubblade på dem. (När man har svett i ögonen och är så trött så man nästan inte vet vad man heter!)

En sak kan jag lova er, det är jobbigt att stapla ved och klyva kubbar, framför allt när det är så varmt som det var i dag tidig eftermiddag. Men vedstaplingen och kubklyvningen blev i alla fall gjorda och nu så ser tomten bättre ut och mina muskler har antagligen fått ett bättre träningspass, än om jag hade åkt till ett gym för att träna!
När vi sätter i gång och hugger ved igen i veckan, då kommer det att gå undan! Det som har varit jobbigast för mig med yxan, har varit att klyva kubben första gången. Jag tror att första klyvningen kan ta kanske 10 min och resterande klyvningar, som ibland kan bli så många som 40 stycken på en kubbe, tar lika lång tid.

I morgon så ska jag börja min dag med att gå ut och plocka in Ringblommor. Jag ska ha dem till min ringblommssalva.  En blomma som jag absolut inte kommer att plocka. är denna!


1 kommentar:

  1. Vad duktig du är, en riktig kämpe!! Blir trött bara jag läser om din vedhuggning :)

    SvaraRadera