Jag börjar bli lat....

Eller så är det helt enkelt så att jag arbetar så hårt så att jag inte orkar skriva inlägg! Nu är det ganska många dagar på kort tid som jag inte har skrivit något och jag tror att det lite beror på att det mest är samma sak som händer hela tiden i mitt liv. Jag vattnar i växthuset, skördar gurkor, konstaterar att sniglarna, eller är det kanske gräshopporna, äter upp det mesta i mitt köksland. I går så skördade jag gurka, 5 st, vi hinner absolut inte äta upp all gurka själv, så i dag tog jag med mig två fina gurkor till grannen, men ändå, vi har sju gurkor i kylskåpet som ska ätas upp! Och jag glömde bort att ge till svärfar när han och min ena svåger tittade förbi!Totalt vägde gurkan 2647 G. Nu har jag skördat en bra bit över 10 kg gurka i år!

Jag har funderat lite över vad jag ska göra så att jag får ha mina grödor i fred i köksträdgården och det jag har kommit fram till är att jag ska bygga någon slags odlingsbädd med någon matta i botten. Självklart så kan ju sniglarna ändå krypa ned i mina lådor. Jag får helt enkelt se till att vara där och plocka mycket flitigare än vad jag gör i dag och vara med och ha ut snigelgift i ett tidigt stadie.

En annan sak som jag också har tänkt på, är vilka grödor som klarar sig bäst ifrån snigelangrepp. Vitlök, purjolök, gul lök och sockerärtorna har faktiskt klarat sig utan några, what so ever, angrepp. Sallaten äts det flitigt av, men trots det så finns det så att vi klarar oss. Nästa år så ska jag satsa på många olika sorters lök och mycket av det. En annan stor fördel med lök, är ju att den är lätt att lagra inför hösten/vintern. Jag är ju en kål-älskare av stora mått och skulle vilja kunna äta egen broccoli och brysselkål, men sniglarna är helt jäkla förjävliga mot kålen. Inte ens kållarver skulle kunna ställa till så stora skador som sniglarna har gjort! Så, nästa år struntar jag nog helt i kål.

Förra året så var det bara purjolök som blommade i kökslandet, i år är det både purjolök och kvarglömd gul lök som blommar. Och förutom lök, några, på tok för få enligt min mening, ringblommor och massor av vallmo. Längst med mitt staket runt köksträdgården har jag satt luktärtor. De började blomma i går, inte många blommor, men oj vad gott de doftar!

I morgon fortsätter Calle och jag med vårt arbete med att hugga ved! Detta evighetsjobb kommer att antingen ge mig en kropp som en rysk kulstöterska, eller så blir jag slimmad som aldrig förr. Jag hoppas på det sistnämnda!

Och för er som undrar hur det har gått med rörspisen, han var aldrig här i fredags morse, så nu är det bara att hålla tummarna för att han verkligen kommer på måndag och avslutar jobbet som han påbörjade för över två år sedan!

Kommentarer