Söndagspyssel

Vår kattlucka har en längre tid bestått av ett lock till en godisburk, en grillpinne och lite najtråd. Ganska så länge fungerade den bra, men på slutet så har den stått öppen mer eller mindre hela tiden och nu kände vi att det var dags för "Operation varma golv" så vi åkte till fastlandet och köpte en ny lucka. Nu är det så här att inget är standard i vårt hus, så självklart gick inte lyckan att montera som det var tänkt. Delen som ska vara på insidan sitter på utsidan. Utsidedelen använder vi inte alls och insidedelen var vi tvugna att kapa lite här och lite där. Men nu är det (nästan) klart, vi har lite fogning kvar, så vi slipper draget för den nya luckan stänger sig faktiskt av sig själv som omväxling till den gamla luckan!

Det har inte bara slutat dra ifrån kattluckan! Vi har också fixat den sista isoleringen, det lilla som var kvar att göra i hallen, var det under trappen runt kattluckan. Nu är det vindskyddat med vindpapp, isolerat och plastat. Nu väntar vi bara på leverans av "riktig" råspont! Förhoppningsvis så kommer den på onsdag eller torsdag. Då är det bara för oss att börja grunda och skjuta upp den på väggen! Det kommer nästan att kännas som om hallen är klar när vi fått upp råsponten, för nu är man så less på isolering och plast.

Klädkammaren är så ren och städad som den bara kan bli. Så skönt att åter igen kunna röra sig här inne och åter igen använda bordet till det det är tänkt till. På väggen har jag fått upp två hyllor och flera extrakrokar. Hyllorna gör att symaskinen alltid kan stå framme, för nu tar inte böckerna upp en massa plats på bordet!

Nu får jag till och med plats med mysljus på bordet!
Kvällen kommer jag nog spendera i klädkammaren. B la så ska jag sortera sommaren/höstens fröskörd!

 

Kommentarer