Ingen symmetri, what so ever!

Nu kan man nästan säga att allt höstarbete i trädgården är färdigt. Svärmors Kejsarkronor och Mammas Irisar är i jorden! Så skönt, det har verkligen hängt som ett tungt ok över mina axlar.

Framtill så har jag lite krokusar och Påskliljor. Det gröna som sticker upp till höger är en av mammas Irisar. Jordhögarna är Kejsarkronor och fler Påskliljor. Så här i efterhand så kan man ju fundera på varför jag inte köpt några Pingstliljor? Det hade väll varit fint till?

Eftersom jag är lat och inte har orkat rensa bort allt ogräs, så har jag bestämt mig för att så massvis med Vallmo, Blåklint, Prästkragar och Ringblommor. Huller om buller bara, det är liksom min melodi! Frågan är, ska jag slänga ut frön redan nu, eller vänta till i vår? Det får jag nog läsa på om, eller kanske höra med Ulla vad hon tycker!

Runt om vinbärsbuskarna ska jag lägga bark i hop om att hålla ogräset stången.

Då blir det också lätt att plocka bären!

Nu har F-1 kvalet börjat. Sedan bär det av till Märsta på 19-års kalas!

 

Kommentarer

 1. men hallå!!! Planterar du blommor där poolen ska vara? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blommor går alltid att flytta på, men samtidigt så har vi insett att poolen blir för liten om den ska ligga där. Vi har helt enkelt flyttat den till att ligga nedanför den "andra" delen av altanen, helt i söderläge!

   Radera
 2. Det går bra att slänga ut frön nu. Men eftersom vintern kan bli tuff (blöt är värst) blir det mer spill. Säkrare att strö ut fröna så fort snön försvunnit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ulla,

   Då slänger jag bara ut lite frön nu och sparar det mesta till efter snösmältningen!

   Radera

Skicka en kommentar