söndag 17 februari 2013

Skor, katter, smör och restaurangbesök

I fredags när jag var i Berga för mitt läkarbesök, så passade jag på att gå in i Sveriges roligaste skoaffär, SkoArtur. jag går ofta in i den och provar en massa snygga, högklackade skor. Jag älskar skor, men inser mitt lilla behov av skor. När man bor på landet så är det mest praktiska skor som behövs.

I fredags så hittade jag ett par snygga Vagabond som var på rea. Halva priset! OCH JAG KÖPTE DEM INTE! Så himla dumt, eftersom jag varje gång är på SkoArtur, provar just stövletter och det inte är varje gång som jag hittar ett par Vagabond för halva priset. Så, efter att ha varit och handlat på torget i lördags, så tog jag färjan till fastlandet och Berga. Först så trodde jag att "mina" skor var sålda, sedan så såg jag att det fanns en till ställning med reaskor och där stod de!

Mr Spock verkar gilla dem, men lilla My, hon ligger kvar på hallgolvet vid mina vandringskängor!

Innan vi överhuvudtaget åkte till torget för att handla, så tog vi hand om vår grädde! Och nu kan man ju undra varför man tar hand om sin grädde, men så här är det; För några veckor sedan, så beställde Calle ett helt gäng roliga kokböcker ifrån Alternativ.nu. En site för folk som vill bevara gamla kunskaper och samtidigt leva lite alternativt. En hel del "survivelister" hänger nog också där, och så Calle och jag då!

I en av kokböckerna, Mathantverk, så gör de smör och det måste prövas! 1l grädde med 1dl filmjölk ska stå framme över natten. Sen så vispar man grädden tills den går över i smör. Man häller bort all vassle, tvättar smöret och tillsätter salt. I receptet så står det att man ska tillsätta 75g salt. Calle kan intyga att det är på tok för mycket salt! Första omgången vi gjorde, fick slängas bort! Vilket slöseri på gott smör, för faktiskt, den här omgången blev så god! Vilken skillnad mot köpesmör! Helt klart värt att pröva, men istället för att mäta upp salt, salta efter smak istället! (Så mycket dyrare blev det inte heller, jag köpte stor grädde och den kostade 34kr/L, filmjölken gick kanske på 2kr/DL och salt, ja det är ju nästan gratis. 1L grädde gav cirka 540G grädde för 36kr)

I dag ska vi göra rårörda lingon, för till middag ska vi ha blodpudding, bacon, vitkål och lingon!

Restaurangbesöket i går, som vi gjorde som "Tack för hjälpen" till grannarna, företogs på en liten bar som heter Tilltugg. Det är en Spansk tapasbar som ligger på Vaksalagatan i Uppsala. Om ni har vägarna förbi, så kan jag varmt rekommendera den! Bra service, god och rolig plockmat och fin miljö. Synd bara att jag glömde bort att plocka upp kameran!

 

4 kommentarer:

 1. Skitsnygga dojjor Monica! Har något liknande fast har inte lärt mig gå snyggt i dom ännu :) måste nog öva lite. Spännande med smöret, gillar också den sidan alternativ.nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lisa! Vi kanske skulle träffas och tillsammans träna på att gå snyggt med klackar?
   //Monzan

   Radera
 2. Det tycker jag, vingla runt nånstans :)

  SvaraRadera
 3. Wow vilket kap med stövletterna!! Vilken tur att de fanns kvar!! Jag älskar också skor och skulle kunna köpa nya hela tiden om inte ekonomin satte begränsningar, fniss.

  Fin blogg du har, kul också att du hälsade på hos mig!

  Önskar dig en finfin vecka!

  Kraaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera