Badtermometer

Vi har en badtermometer. Inget konstigt med det, det är det många som har. Det konstiga är, att fram tills i förmiddags så hade jag ingen som helst aning om det. Att jag nu vet om det, beror på att vi har haft vår efterlängtade premiärtur med vår, i höstas inköpta, Buster M.

Vi var uppe med tuppen (inget ovanligt med det), åt en stadig frukost och packade en ännu stadigare picknick. Focaccia med Salsiccia och så kaffe till det. Calle hade fixat med båten hela dagen igår. Monterat en pulpet, kollat att allt var som det skulle med motorn osv. Så så fort allt var lastat (fiskespön, varma kläder och matsäck) så tog vi fyrhjulingen, som båtkärran var kopplad till, och åkte ned till Linanäs hamn. Vi har bestämt oss för att alltid ta upp båten efter varje tur, så det är tur att vi har nära till båtramp. Inga problem att få i båten, att komma på hur båten skulle startas var ett litet, men dock, ett problem. Min uppgift, att köra hem kärran, hämta hunden och promenera ned till pizzerians brygga var heller inga problem. Vi var klara att köra prick 0700.

Eftersom vi skulle ha en vän med oss på premiärturen, så styrde vi först mot Grundvik.

När alla 4 var på plats i båten så for vi mot en vik, där vi fått veta att det skulle finnas både gädda och gös, men fisk, av det såg vi inget! Däremot möttes vi av ett svanpar med tillhörande ungar.

Resten av turen fortsatte på ungefär samma sätt, inga fiska, en del fåglar, några semesterseglare och så en fantastiskt god lunch!

Eftersom det var F1 idag, så kunde vi inte stanna ute hela dagen, vid tolv vände vi åter hemåt. Calle släppte av mig och Whoopi vid pizzerian, hem, lämna Whoopi och köra ned kärran. Jag lyckades faktiskt, alldeles själv att backa ned den för rampen. Det är nu vårt största problem började! Att få upp båten på kärran igen, det var inte helt enkelt och det blev ju inte enklare av att lastade båten inför publik! Rampen ligger precis nedanför hamnrestaurangen och det var ganska så mycket folk som nog fick sig ett gott skratt till lunch!

F1-loppet var jättespännande, tyvärr så gick det inte helt bra för Kimi Räikkönen, han slutade femma, så det var ju inte heldåligt heller. Men det bästa av allt, det var i alla fall att Sebastian Vettel inte gick i mål!

Den här bilden har ingen större anknytning till inlägget, mer än att den är tagen idag, under turen. Jag tar med den för att jag tycker den är så himla fin!

 

Kommentarer