Semester på hemmaplan!

Semestern har börjat bra. Mamma och pappa kom över i torsdags, då gjorde vi korv, massor av korv, så det fick bli middagen den kvällen.
Hela fredagen ägnade Calle och pappa åt målning, jag åt att serva dem med väggskrap, kaffekokning, matlagning och väggborstning. Med kvällsbåten ifrån stan kom svärmor och Rolf, de hade ätit middag på båten och ville ha efterrätt hos oss.

Lördagen fortsatte i målandets tecken, bara med den skillnaden att nu skulle jag också serva svärmor, för hon tog tag i en pensel och målade, hon också. På eftermiddagen åkte svärmor och Rolf hem, mamma och pappa stannade till söndagen.

På söndagen var det inte mycket målande som återstod, bara den jobbiga norr-gaveln. Men det fixade Calle och pappa galant, trots stegproblem!

Det mest fantastiska med denna målarhelg, är att det inte kommit en droppe regn! Tråkigt för trädgården, bra för målandet. Det kanske ännu mer fantastiska var, att natten mellan söndag och måndag, så bröts äntligen den otroligt långa torka som vi haft. Kanske höstfärgerna på träden skjuts upp några veckor nu!

Den övre bilden ifrån den 25/7. Den undre ifrån idag.

I dag så har det fortsatt att regna, inget kraftigt regn, men det har regnat, så vi har passat på att laga mat. Calle har gjort långkok på karré och jag har gjort bearnaisesås. När det slutat regna, då gick vi ut och plockade körsbär och hallon. Ca 5kg körsbär och ett halvkilo hallon. Jag hoppas att hallonen kommer igång och växer, nu när de äntligen fått vatten.

I morgon kommer Linnea och gänget. Det blir kul att träffa dem, det är ju över en vecka sen sist!

 

Kommentarer