Lördagsförmiddagens bestyr

Just nu så väntar vi på att två stycken surdegar ska jäsa klart för att sen åka in i ugnen. Till F1-kvalet kan vi nog äta varsin surdegssmörgås!
Men det är inte bara bak på gång. Vi testar en elsparande elementmodell. Jag eller Calle hittade en liten instruktionsfilm, där någon kuf förklarade hur han värmde upp sitt lilla kyffe för endast 8 pence om dagen!


Med hjälp av en bakform, två stycken terracottakrukor, en tom värmeljusform och 8 st värmeljus så gjorde han ett element som värmde upp rummet på ca 8 kvm. Nu testar vi i matsalen, ska bli spännande att se hur det fungerar.
Den yttre krukan är skönt varm och temperaturen mellan krukorna visar nu 58°c. Jag får återkomma med rapport och en första utvärdering i morgon.

Mr Spock, katten som smakar allt åtminstone en gång, drog i sig hela min äggula och en hel del vita innan han ledsnade. Undrar om inte ägg är billigare och nyttigare än kattmat. Synd att Lilla My, är katten som bara äter kattmat. Man får till och med truga i henne köttfärs!


Kommentarer

  1. Hej,
    Har läst att ett värmeljus avger ca 35 watt, om det stämmer skulle 8 ljus ge 8x35 watt = 280 watt. Jag tror att det räcker att tända ljusen någon blomkruka behövs nog inte. "Vanliga ljus" med större låga lär ge ung 100 watt/ljus, så 8 vanliga ljus skulle motsvara ett elelement på 800 watt./Anna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar