söndag 8 december 2013

Farbror Åkes Julsenap

När jag var liten  så fick alltid mina föräldrar en senap utav vår granne Åke. Någon gång så fick mina föräldrar ärva receptet och de gjorde senapen i några år.
Sen så kom man på att socker inte är speciellt nyttigt och farbror Åkes Julsenap innehåller mycket socker så de slutade att göra den.
Nu är inte det här någon senap man äter mycket av, för den är väldigt stark, så i år bestämde jag mig för att göra den igen. I dag så har jag alltså gjort senap för första gången. Hur den smakar får jag inte veta för ens om ca två veckor för nu ska den stå i kylen och gosa till sig.


I övrigt så har vi, jag undrar om ni kan gissa, men vi har lagat mat. Jag börjar känna mig larvig. Det verkar som om vi aldrig gör annat än att laga mat, men vi har faktiskt städat hela altanen, fått in utebordet i matsalen och lyft undan en massa andra utemöbler.
Och självklart, den ständiga helgsyslan, tvätt!
Mellan matlagandet och tvättandet, så har vi sett ganska många program av "Red Dwarf". Om det var sant, det där man fick höra om tv-tittande och fyrkantiga ögon var det minsta sant, då skulle både Calle och jag ha fyrkantiga ögon nu! Nästa vecka har vi bara en säsong att se. Vad vi ska hitta på sedan på helgerna, det vete tusan. Kanske blir det mer matlagning, vem vet?

2 kommentarer:

 1. WOW för hemmakörd senap :)
  laga mat är ju faktiskt a och o. det är synd om de som inte gillar't.
  Jag gillar också tv. Vi har just malt klart Kaspar i Nudådalen och skall gå på Kurt Olssons julkalender, också den på vhs. känns lite fint så där.
  kram och en ny glad vecka önskar jag dig ☼

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, senap är betydligt lättare att göra än vad man kan tro. Lite senapspulver, socker ättika, grädde och en god whisky eller cognac så är det klart!
   Kul att gå igenom adventskalendrarna. Var får du tag på dem?
   Monzan

   Radera