Slarvigt värre

Man brukar ju säga; Inget ont som inte har något gott med sig. Och det är kanske sant, men det är så himla tråkigt att jag ska behöva tappa bort en utav mina favoritvantar, för att färdigställa mitt senaste par.
I går på jobbet tappade jag min vänstervante och när de varnade för kallare väder, insåg jag att jag måste färdigställa det par som blev färdigstickade förra veckan. Det som återstod var att fästa alla trådar, så det var ju inget stort jobb jag måste göra, men det var något som måste göras.
Stolt som en tupp så åkte jag till jobbet med nya vantar i dag. Tyvärr så var det ingen, absolut ingen, som ens såg att jag hade vantar på mig.

De vantar som jag stickar nu, blir i samma stil, men mycket, mycket finare

Vädret blev inte så häftigt som alla tjatat om, men kanske är det så att det är i natt och i morgon som det når min del av Sverige? Det lär jag bli varse om i morgon bitti. Hoppas att alla snöröjare står i startgroparna, redo att sätta igång att ploga. Annars så kan jag få problem då jag börjar arbeta redan 0430.
(Avslutade just ett samtal med Calle, men jag får nog lov att ringa honom igen och be honom strömavbrottssäkra huset)

Kommentarer

 1. Hej. Blir så avundsjuk på alla ni som är så duktiga på handarbete. Dina vantar är såååå fina. Liksom din blogg.
  Hej svejs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Kul att du hittat till min blogg!
   Vet du vad? För ungefär 2 år sedan, så kunde inte jag sticka, men efter som jag spann garn, så var jag tvungen att lära mig. För att läsa stickbeskrivningar, måste jag fortfarande ta mamma till hjälp, men jag räknar med att kunna det om ett år eller så.
   Det jag menar är att vill man lära sig, så går det faktiskt ganska fort och så är det så himla kul.
   Ha det gott
   Monzan

   Radera
 2. Hej. Blir så avundsjuk på alla ni som är så duktiga på handarbete. Dina vantar är såååå fina. Liksom din blogg.
  Hej svejs.

  SvaraRadera
 3. Vad fina de blev! Stickade du efter mönster ? Har inte stickat något alls i år men blir sugen när jag sr dina fina vantar! Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lisa,
   Nä, jag är värdelös på mönster, så jag har bara testat mig fram. (Själva stjärnorna ritade jag ned på ett rutat papper)
   Monzan

   Radera
 4. Hej! Jättefina vantar! Önskar jag kunde sticka ett par med så fint mönster, mina blir väldigt enkla och enfärgade, skulle verkligen vilja kunna sticka ett par som dina. Och vad ni gör mycket mat hela tiden :)) Men det verkar ju som det blir goa grejer :) Ha en fortsatt bra mat & stick helg! Hälsa till Calle. / Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, ja mycket mat blir det, men det är bland det roligaste vi vet, att laga god mat.
   Att sticka mönster var betydligt lättare än vad jag trodde att det skulle vara, när man väl har lärt sig att hålla isär trådarna så går det som en dans.
   Monzan

   Radera

Skicka en kommentar