tisdag 14 januari 2014

Ny sjal på g!

När vi för några dagar sedan, var och hälsade på våra vänner Pelle och Lisa, så fick jag några garnnystan av Lisa. Så, nu äntligen så har jag börjat på en ny sjal.....och kan ni gissa vilken sjal det är jag stickar? Just det, Stick och brinn, Ingrid! Antagligen heter sjalen bara Ingrid, men jag gillar det med "Stick och brinn" framför.

En sådan sjal har jag redan stickat. Jag har väl aldrig stickat så mycket baklänges som på den sjalen. En sjal håller jag på med, allt som återstår, är att spinna mer Kamel/silkesgarn och sedan sticka resten, dvs åtminstone 6 eller 8 fler romber på båda sidor om mitten. Jag hoppas att jag ska ha garn att sticka klart med om en vecka eller två, för nu har verkligen spinnandet kommit igång. Det känns bra, för jag har mer garn att spinna, b la brun BFL, till mina andra BFL:er.

Och när BFL:en är klar, ja då har jag både grön och vit silke att spinna! Känns som att jag skulle kunna ägna mig åt det här på heltid. Vad kul jag skulle ha! Synd att ingen är beredd att betala min lön.


På den här bilden, har jag inte riktigt kommit igång ännu. I bland så jävlas det verkligen när man börjar på en ny kula och det gjorde det verkligen den här gången. Jag tror att tråden gick av, så att jag fick börja om ifrån början, åtminstone 50 gånger innan allt ordnade upp sig och nu när jag spinner, går det fort som bara attan!

Jag har ju fortfarande lite att göra på Linneas vantar. Nu när det har blivit vinter, så är det ju hög tid att hon får dem. Kvar på vantarna är bägge tummarna och toppen på den högra vanten!

3 kommentarer:

 1. Vad fin den blir - hitta ett nystan till om du vill ha
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra, då kan jag göra en JÄTTEstor sjal!

   Radera