Mr Spock har hittat hem!

Inte för att han någonsin har varit borta, men han har ändå hittat hem.
I dag så var det den stora "Göra iordning hallen" dagen. Drygt ett år efter att själva grunden var gjord, så var det dags för den fasta inredningen att komma på plats. Vi har hela tiden vetat hur vi har velat ha det, men efter att Calle arbetat så hårt med hall och kupa, så har inte inspirationen funnits tidigare.
Vi började med en tom hall. ( Det är alltid lättare att bygga om man först tömmer utrymmet på grejor som kan vara i vägen)


Sedan så började vi att bygga. Medan vi byggde lyssnade vi på sändningarna ifrån OS i Sotji. De svenska curlingdamerna förlorade en spännande match emot Kina och Damkronorna vann en minst lika spännande kvartsfinal mot Finland.


Bygget flöt på jättebra och helt plötsligt var det dags att städa och börja möblera. Mr Spock lyfte vi upp för att visa honom att här kan du ligga och spana.
Efter lite möblering satt vi oss i bilen för att åka och handla något som vi kunde äta till lunch. På radion var det damstafett och Kalla var ute på sista sträckan. Vi kom in i racet när Kalla riktigt började att hämta in försprånget som Tyskland och Finland hade på henne. Det var nog den mest spännande turen till affären, ever! Och som alla säkert vet, så gjorde Kalla det näst in till omöjliga. Hon hämtade in försprånget och bärgade hem det första OS-guldet åt Sverige. Självklart gjorde hon det inte helt själv, hon hade ju Ida, Emma och Anna med sig, men det Charlotte gjorde, det måste nog räknas som en riktig bragd!
Och tänk vad Finland måste avsky Sverige i dag. I går så snodde Rickardsson Niskanens bronsmedalj med bara 2 tiondelar, i morse så slog Damkronorna ut Finland ur hockyturneringen och så kommer skidtjejerna och petar ner det finska laget till Silver i stafetten!

Nu, för bara någon timme sedan, så gick jag förbi vår nya, fina hall och gissa vem som lagt sig själv att vila i hyllan?
Mr Spock så klart och han verkar hur nöjd som helst. Lilla My har jag lyft upp två gånger. Andra gången la hon sig ner och verkade avslappnad, hon kommer nog  också lära sig att uppskatta kattfacken.


Så, äntligen är den klar! Min Ingrid alltså, sjalen som jag har stickat på i några veckor. Stor blev den och den kommer säkert värma skönt. (Jag har några trådar kvar att fästa och sedan ska den sträckas, eller som jag tror att det kallas inom handarbetskretsar; Blockas.)


Kommentarer

  1. Vad fint det blev, både sjalen och hyllorna! Kram

    SvaraRadera
  2. Tack! Nu får jag lov att sticka en sjal till dig, men först måste jag spinna lite garn..

    SvaraRadera

Skicka en kommentar