Takstolsfabriken

I dag kan jag inte visa några bilder på hur det har gått framåt på växthusbygget. Det beror på att vi (mest Calle) har byggt takstolar hela dagen. Och förutom att bygga takstolar, så måste också vinterdäcken av och sommardäcken på, på min bil. Det gjorde jag nästan helt själv. (Åtminstone höger bak gjorde jag helt själv.) Första gången någonsin!

 

Här är Calle när han står och tänker. Det behövs när allt ska bli perfekt och det blev det också, takstolarna alltså, de blev verkligen bra!

Sommaren närmar sig 

Alltså, det finns just nu massor av bevis för att sommaren verkligen är på väg. Förutom de väldigt mycket av mig hatade sniglarna, är tillbaka, i dag har jag dödat tre stycken, så blommar vårblommorna för fullt!

Förutom Blåsippan, 


så blommar nu också Pärlhyacinterna,


en lila blomma ifrån familjen Primulaceae,


och så äntligen, sjunde våren på ön, så hittade jag Majblommor!


Jag har alltid undrat varför ingen säljer Majblommor på ön. Så, i går, när jag var till affären och handlade, så satt en liten tjej utanför och sålde blommor. Jag talade om hur glad jag blev och frågade varför de aldrig var runt och sålde hemma hos folk. Det hade hon ingen aning om, för hon var inte ifrån ön!. Det kunde man ju nästan ha räknat ut med lilltån. Varför skulle barn ifrån öns skola sälja Majblommor? Ja, kanske för att det är det elever brukar göra om våren!

Vitsipporna har precis börjat blomma, men utav någon konstig anledning, så glömde jag bort att fota dem, tyvärr, för den är ju så fin.

Kommentarer