utflykt

I dag på min långa paus, åkte jag, mamma och syster på en liten utflykt. Vi åkte till Ulriksdals slottsträdgård.
De första dropparna regn kom redan innan vi hann lämna Märsta, men det var bara några droppar. När vi närmade oss Ulriksdal, det var då den riktiga skuren kom. Då kändes det som om det var lika bra att gå till Caféet och äta lunch på en gång, klockan var ju i alla fall nästan 12 och dags för lunch.
På Ulriksdals slottsträdgård serverar de en vegetarisk lunchbuffét. Ibland de riktiga godbitarna där fanna en fantastisk rödbets och äppelsallad. En krämig svampsallad med fetaost. Och en fantastiskt god lasagne. Självklart så fanns det fler godsaker, men det var dessa som fastnade i mitt minne.
När vi ätit klart så var regnet över för denna gången, luftfuktigheten var väl uppe i nästan hundra och temperaturen hade åter stigit till 29° så det var ganska så klibbigt att vandra omkring i växthusen. Ute blev det lite behagligare, men inte speciellt mycket.

Ute fanns det inspiration i massor! Det känns nu som om jag är redo för nästa sommar, innan årets sommar ens är slut!
Innan vi åkte så köpte jag en Mimosa att ställa i växthuset och en liten nätt sekatör. Det kunde också ha blivit nya blad till min Falcosekatör, men jag kom inte i håg vilket nummer jag har! Typiskt!

Kommentarer

  1. Vad kul med Ulriksdal. Kom o hälsa på nån dag om du är i Märsta.

    SvaraRadera
  2. Det ska jag göra och vem vet, jag kanske dyker upp på torsdag?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar