När jag är ensam hemma

   När jag är ensam hemma så gör jag det jag är bäst på, så i dag har jag stökat ner, för det är något som jag är riktigt duktig på. Jag började, så som jag ofta gör när Calle är borta, med att riva ut det mesta ur klädkammaren.   Sedan åkte jag till Svärfar och Nettan för att hämta lite prylar som Nettan och jag i går kom fram till att jag behövde till växthuset. I går så hade jag Nettan som trädgårdsmästarassisten. Perfekt, för äntligen så fick jag gjort sådant som jag antagligen borde ha gjort för längesedan. Så som att dela mina strimamaryllisar. 
   På väg hem ifrån Svärfar och Nettan åkte jag förbi sågen. Färg och penslar inhandlades. Här skulle fönster, dörrar och brädor målas. Jag började med brädorna, tyvärr så blev det inte helt klart, för jag nådde inte ända upp. Det otroligt fula fönstret målades, både invändigt och utvändigt.   Jag tog aldrig någon förebild inifrån, men utifrån tog jag ett. Och även om det inte är perfekt målat nu, så ser det tusen gånger bättre ut nu än innan.


   I går när jag stannade till på COOP i Åkersberga för att handla, hade de svart slamfärg, 10L, för bara 49:-! Jepp, det köpte jag. Jag bestämde mig för att mina odlingslådor skulle vara svarta istället för röda och i dag så  har jag målat den första.


   Förr eller senare så måste man gå in, hur trevligt man än har, hur mycket än Whoopi vill fortsätta jaga boll och i dag så måste jag verkligen gå in. Jag har ett vardagsrum fyllt med grejor som måste sorteras. Ett rum som måste dammsugas och fönster att putsa. För första gången på många månader, så kan jag faktiskt se golvet och arbetsbänken!Kommentarer

Skicka en kommentar