Ännu en ledig helg till ända!

   I bland är det svårt att förstå vart tiden tar vägen. Visst vi har gjort mycket, men listan på grejer som skulle göras är fortfarande inte avklarad. Men mycket av det vi hunnit med, är sådant som väntat alldeles för länge på att bli gjort, så det är skönt att kunna bocka av.

   Äntligen är takfoten igensatt och isolerad, de flesta gliporna mellan betong och virke är drevat. Temperaturen i växthuset har stigit med flera grader och jag oroar mig inte längre för hur Olivträden ska klara vintern.

Jag hade målat plankorna innan, men ett lager till behövs.

Stort Olivträd och litet Olivträd. Det lilla slipper att vara Julträd i år.


   En del saker på listan blev inte gjort för att det helt enkelt inte funkade. Vi hade tänkt att köra undan (Calle alltså) Calles motorcykel, men den ville inte starta för att den stått fuktigt för länge. Så istället för att köra undan, har vi byggt ett provisoriskt garage och satt in en byggfläkt i hopp om att den ska torka upp.

   Grundlig städning tar tid, allt ska vridas och vändas på, övervägas om man verkligen behöver den gamla sladden, eller alla gamla inredningstidningar som ligger och samlar damm, kommer jag verkligen att öppna dem igen? Skulle inte tro det, så i dag har mycket blivit slängt, men än så återstår ännu mer för vi har inte kommit längre än till Gästrummet/kontoret! Attans vad med skräp man samlar på sig.

   Bland det roligaste vi gjort den här helgen, måste ändå vara vår Excelkurs. Japp, vi anmälde oss till en distanskurs i Excel. Under några veckor har vi fått uppgifter skickade till oss, men liksom inte tagit det till oss, inte kommit oss för att börja. I dag så gjorde vi det i alla fall tillsammans. Calle som arbetar mycket i Excel och dessutom kommer ihåg allt han läser, var helt lyrisk av alla knep vi fick lära oss. Jag gör knepen som de står och glömmer sedan bort på en gång. Jag måste nöta mycket mer än vad Calle behöver, så jag ska försöka köra igenom alla uppgifter vi hittills fått, en gång till, tills vi får nästa laddning med uppgifter. 

Kommentarer

 1. Ni verkar ju hunnit med en hel del! Åh spännande med excel kollade faktiskt på youtube klipp häromdagen för att lära mig hur man gör en tabell med x och y axel. Men nu kan jag ju fråga dig istället :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, skulle inte tro att du kan fråga mig än på ett tag.......men jag lovar att hojta till när vi är vid x och y axlade tabeller
   Kram

   Radera

Skicka en kommentar