Shopping

   I dag under min paus, passade jag på att åka till Plantagen i Märsta för att handla. Dum, som jag oftast är, så hade jag inte kollat in inköpslistan innan jag åkte, så en hel del återstår fortfarande att handla. Tomatfrön t ex, jag hittade inga som inte var "söta". Jag vet att de flesta vill ha söta tomater, men jag vill ha syrliga och tunt skinn. Så, om det är någon som fortfarande läser min blogg och har förslag på tomatsorter som är mer syrliga än söta så tar jag gladeligen emot förslag!


   När jag handlar frön, så går jag alltid efter prislappen. Jag tror inte på dyra fröer, de billigaste ska det va' annars så kan det vara! Rätt eller fel, det vet jag ej, men jag tycker ofta att det i tester visar att det billiga är om inte bättre, så i alla fall lika eller nästan lika bra. Som det här med jord. I någon tidning för kanske ett eller möjligtvis två år sedan, så gjorde de en test av jord och den dyra jorden, visade sig nästan alltid vara lite sämre än den billiga, så då kan man ju undra varför Plantagen bara säljer dyrjord? Eftersom jag inte har någon sand hemma att spä ut min jord med, så fick det bli en påse såjord, om den innehåller 5L så är ju det bra och för det fick jag betala 59,90:-. Hutlöst!

   Förutom frön, så kom jag också hem med en ny pluggbox och så jord. Enligt budget så kunde jag köpt två pluggboxar, men dels så har jag redan en och sedan så tror jag att det räcker med bara en till.   Den gamla är trasig men fungerar fortfarande så en säsong till får den hänga med.

   I helgen så ska jag börja förbereda växthuset får säsongen, några frön ska också få åka ner i jorden. Om jag fixar någon slags belysning till växthuset, så tror jag att jag ska kunna få igång någon slags odling!

Kommentarer

 1. Åh, har fröpåsarna dykt upp. Jag måste nog göra mig ett ärende :D

  Angående gurkor så har jag mina i vinterträdgården och får en tidig skörd. De som ska stå i växthuset väntar jag med ett bra tag än. Bara så att jag inte lurar dig till något :D

  Hoppas att du får en finfin helg!
  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda,
   Nej du lurar mig inte, jag förstod nog att du hade dem i vinterträdgården. Hur varmt har ni där nu? För Olivens skull har jag inte mer än max 10°just nu i växthuset, men till slutet av Februari skulle jag kunna höja temperaturen till ca 15° och det är väl ok för gurkor?

   Radera

Skicka en kommentar