Jag är på G, jag är laddad och jag är redo

   Men helt laddad är jag ändå inte. Det finns fortfarande frön att köpa, men de första är sådda sedan 1-1 1/2v tillbaka. Då, för ca 1-1 1/2 v sedan, sådde jag chili och paprika och en del har faktiskt kommit upp, men långt ifrån alla!
   I går sådde jag först lite blomkål, vitkål, purjolök och persilja inne, sedan gick jag ut till växthuset och sådde 3 rader med rädisor, 2 med rödbetor och 4 rader med morötter. Det ska bli spännande att se om det blir något nu när växthuset är ganska mörkt pga all snö som kommit. Men jag är glad att snön ligger kvar, det betyder att taket inte läcker värme!
   På onsdag är jag ledig, då ska jag så sallat i växthuset och börja fylla upp alla lådor med jord. Det problematiska med det, är att jag måste tömma lådorna på vinterförvarade krukor och annat. Frågan är var jag ska ställa allt som jag förvarar i lådorna?   Det är inte mycket, men lite ljus har jag tillfört växthuset! Jag ska nog leta rätt på någon ljusrörsarmatur att hänga upp istället för den lilla lampan.

   Hos mamma och pappa har jag avslutat spinnandet av det vita silkesgarnet och gått över till grönt. Hjulet snurrar oavbrutet när jag är ledig och hos mamma och pappa!


Kommentarer

 1. Hej, trevlig blogg du har!
  Du, en fråga som jag undrar lite över är den här.
  Varför har du kvar snön på taket till ditt växthuset?
  Hade själv växthus i 20 år och jag rakade alltid ner snön. Mitt växthus var av glas och strax under 10 kvadrat. Snö var för stor påfrestning vintertid nämligen. Inget hembygge utan ett växthus från Willab Garden i metall. Visst ger snön en viss isolering men ljuset behövde jag verkligen på vintern. Tyngden av snö är ju också en påfrestning när det tinar och fryser mest hela tiden ute om snön är kvar.
  Keep upp the good work ;0) mvh Rosalill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rosalill Rose,
   vad kul att du tycker att min blogg är trevlig!
   Nu till din fråga. Jag har kvar snön på taket till växthuset för att taket är för högt för mig att nå, även om jag har en byggställning på baksidan av växthuset, så når jag inte mer än en 1/4 av taket ändå!
   Och nog för att snö är tungt, (mitt gamla växthus rasade in p g a snötyngden och den vintern kunde jag inte komma fram till växthuset och skotta för att det var för mycket snö) men mitt växthus är byggt för att klara snötyngden.
   Monzan

   Radera

Skicka en kommentar