Oooh shit!

Det senaste inlägget jag skrev, berättade jag om släkten på besök.

Vad jag inte berättade var att mamma, Madde och pappa besökte lumpboden på väg till oss. På lumpboden hittade mamma färggrant bombullsgarn på spole för endast 5 kr per spole. (Oavsett hur mycket garn det var på spolen.)

Några dagar efter att de varit här på besök, så kom mamma på att lite mer garn inte skulle skada, så hon frågade om jag kunde åka förbi lumpboden och kolla om det fanns något kvar och självklart åkte jag dit lördagen efter de varit där. Och visst hittade jag garn! Tio spolar, de flesta med mycket garn på, för endast 50 kr, fick följa med mig hem.


Veckan efter jag handlat garnet, kom mamma och pappa över på lunch en dag och tog med sig lite av garnet hem. Och när jag säger lite, då menar jag lite.

Med en himla massa garn, så måste jag ju göra något av det, så jag började virka Afrikanska blommor. Först så var tanken att det bara skulle bli gråa och rosa blommor.


Men så en dag så frågade Calle mig vad jag skulle göra av dem och innan jag han svara, för min tanke var att göra en liten väska, så sa Calle att jag borde göra ett överkast. Och innan jag hann tänka igenom mitt svar, så svarade jag JA VISST, det gör jag.

Och så började vi räkna på antal blommor och hur lång tid det skulle ta mig.
Vi kom fram till att det behövdes ca 1200 blommor och om jag virkade nästan 7 om dagen, så skulle det bara ta mig 180 dagar! Att virka alla blommorna alltså! Sedan så ska ju blommorna virkas ihop och det lär ju ta ytterligare ett halvår! 

Så, jag har alltså till den 31/10-2016 på mig att färdigställa överkastet. Och hur ska det då gå till. I dag har jag tagit tid och det här är vad jag kom fram till att det tar att virka1 (en) blomma;


Så, om jag ska göra det här på ett år, så måste jag spendera 3 1/2 timme om dagen med att virka. Jag tror bestämt att jag får utöka tiden till 2 år att färdigställa överkastet. Vi ändrar helt enkelt datumet till den 31/10-2017! Så får det bli. 

Blommorna ska inte längre vara bara grå och rosa, jag har lagt till hel-gula och oranga blommor. Det kommer att vara ca 720 grå, 240 rosa, 120 gula och 120 oranga blommor.  Lite tur har jag, för jag har ganska långa raster på mitt schema och då virkar jag. Jag virkar nästan så att mina fingrar blöder, och jag virkar en färg i taget, just nu har jag ca 50 gula mittbitar och eftersom det är flest gråa blommor som ska virkas, så är det dem jag kommer att satsa på ett tag framöver.Kommentarer